Ľudské telo je vysoko inteligentný organizmus. Všetky orgány v ňom vedia, aká je ich úloha a – v rámci možností – plnia svoje poslanie. Ako v každom fungujúcom systéme tak aj v našom organizme už len tým, že pracuje, vznikajú odpadové produkty.
É-čka sú vo všeobecnosti potravinové aditíva, ktoré sa pridávajú do potravín kvôli zabezpečeniu ich niektorých vlastností – trvácnosti, farby, chuti ... Sú označované veľkým písmenom E a troj- alebo štvormiestnym číselným kódom.
Betakarotén je organická zlúčenina - karotenoid, známy aj ako provitamín A. Ide o silne zafarbený pigment, vďaka ktorému sú mnohé druhy ovocia a zeleniny charakteristické svojím nádherným sfarbením.
Grapefruit patrí medzi ovocie, ktoré sprevádza ľudstvo od nepamäti. Odhaduje sa, že jeho súčasná forma sa vyvinula z jeho divoko rastúceho predchodcu v juhovýchodnej Ázii. V našej kultúre sa toto ovocie objavuje v 17. storočí v Karibiku na ostrove Barbados.
Taurín (beta-aminoetansulfánová kyselina) je organická kyselina s obsahom síry, ktorá vzniká v tele z aminokyseliny metionínu a cystenínu a nachádza sa vo väčšine buniek.
Púpava je bylinkou, ktorú dnešní ľudia považujú za burinu. Ale vďaka jej neuveriteľným účinkom na zdravie človeka bola známa a používaná na liečebné účely už v staroveku.
O dôležitosti vápnika, fosforu, sodíka, chlóru, horčíka a ďalších minerálov, ktoré sa nachádzajú v ľudskom organizme, sa hovorí veľa. Málokto však vie, akú nezastupiteľnú úlohu má síra v našom tele.
MSM je často prezentovaný ako všeliek na rôzne nemoci a choroby. Je to pravda alebo ide o snahu predajcov ponúknuť ľuďom "kameň mudrcov", ktorý nás razom zbaví našich problémov?