Membrána vaječných škrupín je veľmi atraktívnou a inovatívnou zložkou, ktorá zlepšuje obsah kolagénu v tele, zvyšuje a podporuje tvorbu nového kolagénu a znižuje jeho odbúravanie. Táto membrána sa nachádza vo vajíčku medzi škrupinou a bielkom.

Membrána vaječných škrupín je tvorená s viac než 400 rôznymi proteínmi, vrátane kolagénu typu I, V a X, elastínu a ďalších typov molekúl, ako sú napr. kyselina hyalurónová, chondroitín sulfát a glukozamín sulfát. Táto kompozícia zabezpečuje veľký počet funkcií, ktoré boli detekované v membráne vaječných škrupín v rôznych štúdiách in vitro a in vivo.

Táto inovatívna, prírodná a ekologicky udržateľná prísada sa môže používať pre kozmetické výrobky, výživové doplnky a funkčné potraviny, ktoré znamenajú prínos v tak rozmanitých oblastiach, ako je zdravie kĺbov a kostí, omladenie a ochrana pokožky, vlasov a nechtov.

Rôzne štúdie prevedené s membránou vaječných škrupín nám umožnili nájsť rôzne aplikácie a oblasti použitia, u ktorých membrána preukázala veľmi vysokú účinnosť.

Aplikácia membrány vaječných škrupín

100% prírodná ingrediencia na báze vaječných škrupín preukázala:

  • Vysokú antioxidačnú aktivitu, dokonca viac než zelený čaj, ktorý je všeobecne známy antioxidant
  • Protizápalový účinok, zníženie hladín najtypickejších markerov zápalov v krvi a zníženie génovej expresie proteínov v patologických bunkách
  • Aktiváciu buniek, zvýšenie aktivity fibroblastov, chondrocytov a osteoblastov, produkciu nového kolagénu a kyseliny hyalurónovej v pokožke, svaloch, väzive a kĺboch
  • Liečivá a regeneračná aktivita tak u povrchových kožných lézií, ako aj u poranení vnútorného tkaniva, čo znamená skrátenie doby rekonvalescencie po poranení šliach a svalov
  • Zníženie proteolytickej aktivity, inhibícia pôsobenia proteínov, ktoré ničia kolagén a elastín
  • Syntéza extracelulárneho matrixu, zvýšenie produkcie nového kolagénu a kyseliny hyalurónovej

Všetky tieto funkcie sa dajú vysvetliť prítomnosťou rôznych proteínov, detekovaných dôkladnou proteomickou štúdiou membrány vaječných škrupín a ľahko môžu vysvetliť všetky výhody membrány, ktoré boli pozorované vo viac než 20 klinických štúdiách o využívaní membrány vaječných škrupín v rôznych oblastiach, ako napr.:

  • Znížení bolestí kĺbov za päť dní
  • Zápal kĺbov klesá
  • Ochrana chrupavky
  • Zlepšenie elasticity šliach
  • Skrátenie regenerácie svalov
  • Zlepšenie výkonov športovca
  • Zlepšenie zdravia kostí
  • Účinok proti starnutiu pleti a redukcia vrások
  • Celkové zlepšenie stavu vlasov a nechtov
  • Účinok proti vypadávaniu vlasov
  • Účinok proti pigmentácii pokožky
  • Zlepšenie elasticity pokožky
  • Zlepšenie zdravia pokožky
  • Zníženie transepidermálnej straty vody v koži
  • Obnova pokožky po poškodení slnkom

Podľa všetkých týchto pozorovaných prínosov je membrána vaječných škrupín veľmi odporúčaná pre zdravie kĺbov, väzív, šliach a kostí a pre starostlivosť o pokožku, vlasy a nechty. Navyše, tento výrobok sa odporúča na výrobu potravinových doplnkov aj pre zvieratá, ako to dokazujú aj výsledky skúmania.

Použitie prírodnej membrány vaječných škrupín

Naša membrána vaječných škrupín je 100% prírodná a bola získaná patentovanou metódou, výhradne použitím vody a mechanických síl, bez chemikálií, aby bola zachovaná jej prirodzená štruktúra a zloženie, aby si zachovala svoj plný pôvodný prírodný potenciál. Výsledným produktom je prášok, ktorý je možné použiť v tabletách, kapsulách a ďalších formulách pre výživové doplnky a v práškovej forme ako prísada do funkčných potravín.

Spôsob používania a denného dávkovania bol stanovený početnými vedeckými štúdiami. Iné produkty na trhu sú väčšinou celkom, alebo čiastočne hydrolyzované, čo znamená, že sú do nich pridané chemikálie, a tým sa natívna membrána z vaječných škrupín chemicky zmení,

Kĺby, väzivá a šľachy

Táto zložka je vhodná aj pre vegetariánov, 300 mg denne stačí pre zníženie bolestí kĺbov už za päť dní.
Obsahuje matricu 3 rôznych druhov kolagénu, kyselinu hyalurónovú, glukozamín sulfát, chondroitín sulfát a elastín a ďalšíe hodnotné biomolekuly pre zachovanie zdravia kĺbov, väzív a šliach.

Pleť, vlasy a nechty

Starostlivosť o krásu v jedinej zložke. Ako pokožka starne, prirodzená produkcia kolagénu, elastínu a kyseliny hyalurónovej sa znižuje, čo má za následok menej pevnú a suchšiu pokožku. Membrána vaječných škrupín je ideálnou zložkou pre kozmetické produkty, která značne zmierni známky starnutia. Perfektná zložka vhodná aj pre vegetariánov a tiež pre vývoj nových formúl v oblasti nutrikozmetiky.

Pre kosti

Vďaka membráne vaječných škrupín, ako organickému a udržateľnému zdroju sýteného kalcia (CaC03) a ďalších stopových prvkov, ako je stroncium, fosfor, magnézium s vysokou mierou biologickej dostupnosti, sa zvyšuje a zlepšuje hustota kostí.

Pre domácich maznáčikov
Špičková výživa pre domácich maznáčikov je najlepší spôsob, ako udržať zdravie kĺbov a srsti domácich zvierat a koní. Bolo klinicky preukázané, že užívanie membrány vaječných škrupín domácimi mažnáčikmi znižuje bolesť a zápal kĺbov, zlepšuje pohyblivosť a funkčnosť kĺbov, zvyšuje aktivitu zvierat a chráni kožu a srsť.

Všetky texty sú preložené z materiálov poskytnutých spoločnosťou Eggnovo SL Španielsko, ktorej patria aj všetky autorské práva k uvedeným textov. Tento preklad sa skladá z rôznych úryvkov a kapitol, ktoré boli zostavené voľným výberom z materiálov dostupných na internete, a to na oficiálnych stránkach (eggnovo.com) a tiež v katalógoch, prezentáciách a výrobných listoch spoločnosti Eggnovo SL Španielsko. Z dôvodu lepšej zrozumiteľnosti boli niektoré kapitoly jazykovo upravené, preto sa môžu líšiť od jednoduchého prekladu pôvodného znenia.

 

Prehľad surovín